Nieuws Actueel

Tuincentrum weigert hoofddoek

Caroline Spilt 10 maart 2015

Hoofddoek achterkant middelgroot

Een Tilburgs tuincentrum heeft een vrouw die solliciteerde op een functie als kassière afgewezen omdat ze een hoofddoek draagt.

"Ik wist niet wat ik hoorde", zegt de twintigjarige Saloua Elhajou tegen het Brabants Dagblad. "Deze vacature sprak me aan. Ik ben een spontane meid, kan met iedereen goed overweg en kleed me sportief. Ik heb GroenRijk gemaild dat ik bereid ben mijn hoofddoek naar achteren te dragen zodat mijn hals zichtbaar is. Ik kan een groene hoofddoek dragen of eentje in de kleuren van de regenboog. Ik kreeg als antwoord dat ik welkom was voor een gesprek als ik bereid was zonder hoofddoek te werken."

Reactie tuincentrumDe eigenaar van het tuincentrum, Wim van de Noort, vindt de afwijzing logisch: "Dit past niet binnen onze bedrijfscultuur." Het gaat GroenRijk om de presentatie. "We willen ook geen personeel met neusringen."

IllegaalVolgens de wet mag een werkgever niemand weigeren op grond van een geloofsovertuiging. Iedereen moet zijn religieuze voorschriften kunnen naleven, dus ook het dragen van een hoofddoek.