Nieuws Actueel

Tuinkussenproducent Madison verhuist naar XL Businesspark Twente

Van onze redactie 25 juni 2015

Xl businesspark EM

Madison bestaat volgend jaar vier decennia, maar van een echte viering zal geen sprake zijn. „We richten ons volkomen op de bouw van ons nieuwe bedrijfspand op XL Businesspark Twente. Als alles volgens plan gaat dan kunnen we eind dit jaar of begin januari verhuizen”, zegt Edwin van de Keuken.

Nieuwe locatieMadison verruilt dan de Einsteinstraat voor Darwin. „We zijn erg content met de nieuwe locatie. Hier aan de Einsteinstraat zitten we al vijftien jaar en zijn we compleet uit ons jasje gegroeid. We hebben vanwege ruimtegebrek ook al het pand van Pim Polman hiernaast gekocht”, zegt zus Yvonne Derksen.

Voorraad„Vooral het snel kunnen verwerken van orders zit in de huidige vestiging in de knel. In het seizoen - dat voor ons loopt van janurari tot juli - kunnen we onvoldoende op voorraad houden om aan de vraag te kunnen voldoen. Daardoor duurt de uitlevering te lang en dat is op den duur slecht voor de zaak”, vult Edwin van de Keuken aan.

De familie Van de Keuken heeft verschillende opties voor een nieuw bedrijfspand bekeken. Buurgemeente Wierden was een optie, maar ook een bedrijfslocatie in Duitsland, dat een grote afnemer is van de Madison-tuinkussens. Ook verplaatsing van het bedrijf naar Polen, waar Madison al een vestiging heeft werd overwogen.„In Polen heeft het merendeel van de productie plaats en het zou vanuit de bedrijfsstrategie niet onlogisch zijn om daar het hele bedrijf naartoe te brengen. Maar we willen geen van allen weg uit Almelo en we wonen liever dichtbij het bedrijf, opdat we snel kunnen schakelen als het moet”, aldus Edwin.