Nieuws Actueel

Tukkers zetten zich in voor de bootvluchtelingen op Malta: ‘Nu zijn we officieel een stichting’

Van onze redactie 8 mei 2015

Willeke Assink

‘Een belangrijke dag: Vandaag heten we officieel Stichting Hulpactie Bootvluchtelingen en tekende ons bestuur de akte van oprichting bij de notaris. Na de vliegende start van drie weken geleden zijn we nu officieel een stichting. Hoera,’ zo luidt de tekst op de Facebookpagina van de stichting. Willeke Assink uit Hengelo, Leonie Verloop-Vuurboom uit Enschede en Ria Wind uit Almelo zetten zich vanuit Twente in voor de stichting.

BootvluchtelingenDe afgelopen weken zijn honderden vluchtelingen op zee omgekomen omdat de overvolle boten waarop ze zaten, zonken of omsloegen. De vluchtelingen die aankomen, onder andere op Malta, hebben hulp nodig.

InzamelpuntDe twee dames, oud -klasgenoten, stuitten op Facebook op een landelijke hulpactie voor de vluchtelingen. Ze besloten te helpen door in beide huizen een inzamelpunt voor hulpgoederen op te richten. Assink & Verloop hebben vervolgens sympathisanten uit de regio opgetrommeld om goederen te doneren. Nu de hulpactie is vorm heeft gekregen in een officiële stichting biedt dit volgens Assink ook ‘mogelijkheden voor de zakelijke markt’ omdat ‘het aftrekbaar is bij de belastingdienst’.

Eind mei of begin juni vindt een tweede transport van hulpgoederen naar Malta plaats. Houd de Facebookpagina's van contactpersonen Willeke Assink, Leonie Verloop-Vuurboom, Ria Wind en de landelijke hulpactie in de gaten voor meer informatie. Naast de mogelijkheid om zelf goederen in te leveren, kunnen bedrijven en personen ook goederen ‘sponsoren’. Dit kan via NL82ABNA0555239985 of vanuit het buitenland via BIC-code: ABNANL2A t.a.v. A.C. Berg.Zie hieronder een 'boodschappenlijstje' met goederen die de vluchtelingen op Malta goed kunnen gebruiken.

//

Helder en overzichtelijk nieuw 'boodschappenlijstje'.Babydekentjes + bankgegevens toegevoegd!Geld blijft heel...

Posted by Hulpactie bootvluchtelingen Malta on maandag 27 april 2015 //

10 rugzakken en 12 toilettassen zijn tot nu toe gesponsord!Helpt u mee ons doel van 100 te bereiken voor eind...

Posted by Hulpactie bootvluchtelingen Malta on vrijdag 8 mei 2015