Nieuws Actueel

Tussenstand Glazen Huis zondag: 3,2 miljoen

Van onze redactie 21 december 2014

Vorig jaar was de tussenstand op zondagavond 3.054.689 euro. De actie in Haarlem levert tot nu toe elke dag meer op dan vorig jaar, toen het Glazen Huis in Leeuwarden stond. Daar leverde de jaarlijkse goededoelenactie van 3FM en het Rode Kruis in totaal het recordbedrag van ruim 12,3 miljoen euro op.

Gerard Ekdom verraste vriend en vijand zaterdag met de onthulling dat hij de man is die onder de naam Gary Fomdeck het nummer I’ll be there this christmas heeft opgenomen. De kerstsingle stond zondag prompt op nummer 1 in de iTunes chart.

Druk en gezellig Al het geld dat hij met de hit verdient, gaat naar Serious Request. Gerard beloofde het nummer live te zingen in het Glazen Huis zodra het 25.000 euro heeft opgebracht. I’ll be there this christmas wordt sindsdien heel veel aangevraagd door mensen die de actie voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden willen steunen. Het was zondag zelfs de meestaangevraagde plaat. Zondagmiddag had het nummer al meer dan 13.000 euro opgebracht.

Het was volgens een woordvoerster van 3FM zondag de hele dag ‘ontzettend druk en gezellig’ op de Grote Markt in Haarlem. Om te voorkomen dat mensen die geld komen doneren te lang in de rij moeten staan, is zondag een derde brievenbus in het Glazen Huis gezaagd.