Nieuws Actueel

Tuunte van Twentse dorpen naar Enschede

Tuunte Kleding sluit de komende weken vier winkels in Twente en heropent onder andere aan het Van Heekplein in Enschede.

Van onze redactie 15 februari 2016

Kledingwinkel stockpixabay

Volgens directeur Louis van Andel is er sprake van een beleidswijziging: "Wij willen gevestigd zijn op plekken waar veel klanten komen. Helaas komen er te weinig in Delden, Neede, Losser en Enter. Met als gevolg dat de omzet in die filialen achter blijft en daarom gaan we die sluiten. Om die reden hebben we een half jaar geleden ook ons filiaal Groot-Driene in Hengelo dicht gedaan."

Tuunte opent binnenkort in drie drukke winkelgebieden. "Bijvoorbeeld op het Van Heekplein in Enschede, de drukste plek van Twente", zegt Van Andel. "Koopstromen veranderen en daarin buigen wij mee. We kiezen voor de grotere plaatsen en schuiven ook op in de richting west-Nederland. We hebben onlangs in Barneveld geopend en die winkel draait heel goed."

Moeilijke tijdenTuunte (260 werknemers) heeft nu 40 filialen. Het bedrijf met het hoofdkantoor in Winterswijk bestaat al sinds 1919 en heeft het lastig. Tuunte werd twee jaar geleden gered door 'een groep investeerders met hart voor de Achterhoek en Oost-Nederland', zoals Van Andel het noemt.

Omslag"We hebben over 2015 een flink verlies geleden, maar we zijn bezig met een omslag. Over 2,5 jaar hopen we weer zwarte cijfers te schrijven. Niet alleen ons locatiebeleid verandert. Om onderscheidend te zijn, gaan we ook toe naar collecties die volledig door onze eigen stylisten zijn ontworpen en die we zelf laten produceren. Ook zijn we bezig winkels te restylen. Over een jaar of vijf moeten ze qua inrichting allemaal zijn gemoderniseerd." Ook de interne organisatie gaat op de schop, zegt Van Andel. "Ik geloof niet zo in een hiërarchisch model met vier lagen: filiaalleider, assistent-filiaalchef, verkoper en hulpverkoper. We gaan naar 'zelforganiserende teams'. Goede en ervaren verkopers rouleren langs filialen, om collega's te coachen."

Foto: Pixabay