Nieuws Actueel

Tweede editie Maker Festival Twente in Performance Factory Enschede

Van onze redactie 21 mei 2015

Uitvinding thinkstock

Na het succes van de eerste editie in Hazemeijer Hengelo (2013) met meer dan 5000 bezoekers en 50 makers is er besloten een vervolg te geven aan het evenement.

Maker FestivalHet Maker Festival is een beurs voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid. De ‘makers’ worden op deze beurs in de schijnwerper gezet. Van uitvinders, doe-het-zelvers en wetenschappers tot bedrijven en onderwijsinstellingen. Het is geen beurs met informatiestands. De makers laten ter plekke op het festival zien wat ze maken. De bezoekers worden ook uitgenodigd om de handen uit de mouwen te steken. Zo bestaat het programma uit demonstraties, presentaties en workshops. Het fenomeen de ‘Makers Faire’ komt uit Amerika en is daar sinds 2006 een begrip.

Maakindustrie Twente‘Twente heeft een rijk verleden als centrum voor maakindustrie en heeft zich met Universiteit Twente, Saxion Hogeschool en ROC opnieuw gepositioneerd als een kernregio voor innovativiteit. Er zijn vele spin-off bedrijven en studenten worden actief begeleid in ondernemerschap. Innovatie heeft naast een gestructureerd, georganiseerd karakter ook een onberekenbare en rommelige, creatieve kant met makers, hackers en kunstenaars die een eigenzinnige en kritische rol hebben. Zij leggen ons vraagstukken voor die vragen om bezinning op de rol van techniek in ons dagelijkse bestaan. Het MFT in Enschede legt de nadruk op innovativiteit en creativiteit in Twente en de relatie tussen kunst, cultuur, bedrijfsleven en onderwijs,’ legt de organisatie van van het festival uit op hun website.

OrganisatieMaker Festival Twente wordt georganiseerd door TETEM kunstruimte in samenwerking met Linkeroever, Techniekmuseum HEIM, Universiteit Twente, Saxion, TkkrLab, FabLab Enschede en Film Atelier Twente. Het festival vindt plaats tijdens en in samenwerking met Twente Biënnale 2015. Een financiële ondersteuning van Stichting DOEN, Provincie Overijssel en Gemeente Enschede maakt het festival mogelijk.

Kijk hier voor meer informatie over de makers en het programma.