Nieuws Actueel

Minder goed weer op tweede paasdag redt attractieparken

Van onze redactie 6 april 2015

Image 4843214

De Club van Elf, waar inmiddels de achttien grootste dagattractieparken uit Nederland bij zijn aangesloten, spreekt van een positieve start van het toeristenseizoen. Een van de grote uitschieters was de Heineken Experience. Het museum van de bierbrouwer trok 18 procent meer bezoekers dan vorig jaar tijdens Pasen.

Ook Ouwehands Dierenpark mag tevreden zijn. De ijsbeertweeling, die in november werd geboren en sinds een kleine twee maanden ook naar buiten mag, had een groot aandeel in de goede bezoekcijfers. Ouwehands Dierenpark trok 20 procent meer mensen dan vorig jaar. Ook avonturenpark Hellendoorn deed het aanzienlijk beter dan in 2014. Vooral de nieuwe zeeleeuwenshow was populair.

De dagattractiebedrijven die bij de Club van Elf aangesloten zijn, zijn de Apenheul, Slagharen, Toverland, Hellendoorn, Canal Company, Dierenpark Emmen, Dolfinarium Harderwijk, Duinrell, de Efteling, Heineken Experience, het Scheepvaartmuseum, de Keukenhof, Burgers' Zoo, Madame Tussauds, Madurodam, Ouwehands Dierenpark, het Rijksmuseum en Walibi.