Nieuws Actueel

Twence boekt positief resultaat over 2014

Van onze redactie 24 april 2015

Twence Emiel Muijderman

Twence realiseerde het positieve resultaat in markten die onder druk staan. Zowel de internationale grondstoffenmarkt en de energiemarkt waren in 2014 onstuimig. De gevolgen hiervan voor de omzet werden nog versterkt door de zachte winter. Toch heeft Twence door haar een resultaat neergezet waardoor het bedrijf aan de dividendverplichtingen richting zijn aandeelhouders kan voldoen.

Vertrouwen

Algemeen directeur Marc Kapteijn over het resultaat: ,,Ondanks de marktonwikkelingen in de recycling- en energiebranche zijn we samen met onze partners erin geslaagd om een positief resultaat neer te zetten in 2014.” Vooruitblikkend naar 2015 verwacht hij: ,,Onverminderde druk op de resultaten door geopolitieke ontwikkelingen en technologische uitdagingen in de bedrijfsvoering.”

Desondanks ziet Twence de toekomst met vertrouwen tegemoet. Door een stabiele aandeelhoudersstructuur (17 overheidspartijen, waaronder 15 gemeenten) en een heldere en breed gedragen visie – Twence intensiveert de transitie naar grondstoffen- en energiebedrijf – ziet de nieuwe strategische periode 2016 – 2019 er goed uit.

Foto: Emiel Muijderman