Nieuws Actueel

Twente Board initiatiefnemer van de kredietunie

Van onze redactie 3 augustus 2015

Geld ANP 1

Twente krijgt een kredietunie: een coöperatie waarbinnen de leden - dat zijn ondernemers uit de regio - andere ondernemers geld lenen voor de start of uitbreiding van hun bedrijf. Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf kunnen hier terecht voor een financiering tot maximaal 250.000 euro.

Nieuwe financieringsvormen De kredietunie is een vrij nieuwe vorm van financieren, net als bijvoorbeeld crowdfunding, waarbij ook particulieren voor relatief kleine bedragen samen kunnen investeren in een nieuw product of bedrijf. Er is grote behoefte aan nieuwe financieringsvormen, omdat banken minder bereid zijn geld uit te lenen.

KredietuniesBij een kredietunie beoordelen ondernemers die samen het geld inbrengen de kredietaanvraag van de collega-ondernemer. Bij crowdfunding doet in veel gevallen het crowdfundplatform die toets.De laatste jaren zijn in Nederland meer dan twintig kredietunies opgericht, meestal in de vorm van een coöperatie. In de Achterhoek bestaat sinds vorig jaar een kredietunie met 25 kredietgevers, die inmiddels voor een miljoen aan leningen heeft verstrekt en nog eens voor een miljoen krediet heeft toegezegd.

Werkgelegenheid Twente Board is de initiatiefnemer van de kredietunie in deze regio. De oprichting kan bijdragen aan groei van de werkgelegenheid.

Vijfduizend nieuwe banen Dit voorjaar lanceerde de Twente Board het plan 'Twente Werkt'. Dat moet in 2020 leiden tot vijfduizend nieuwe banen in Twente.

Lees ook: Financieringsdesk voor Twentse ondernemers

Foto: ANP