Nieuws Actueel

Twente Scooter vindt nieuw onderkomen in Het Dinkelwerk en verandert naam in Actief Twente

Van onze redactie 22 april 2015

Twente Verhuur Robert Jan Dissel en Maarten Wittgen Annina Romita

Met de overname realiseren ze de door hun gewenste uitbreiding. „We kunnen nu alles op één plek onderbrengen: het kantoor, de werkplaats, de stalling en de opslag. Dat is ideaal: nu zitten we op verschillende locaties. In Het Dinkelwerk hebben we alles bij elkaar en zijn we er de hele dag ook zelf bij. We kunnen hier veel effectiever werken.”

Meer ruimte

Op de nieuwe locatie krijgen Wittgen en Dissel veel meer ruimte. Maar dat niet alleen: Het Dinkelwerk is een ideale uitvalsbasis voor recreanten die er met de solex, scooter of fiets op uit willen trekken om Twente te leren kennen. Het markante pand, van oorsprong een zoutopslag van Rijkswaterstaat die in 2006 werd uitgebouwd tot wat het nu nog is, staat namelijk pal aan de rotonde in de Denekamperstraat in Beuningen op 2 kilometer afstand van Denekamp.

„Dit is perfect”, stelt Robert-Jan Dissel tevreden vast. „De mensen kunnen van hieruit alle kanten op. Naar het Lutterzand, het Singraven, Volthe, Ootmarsum tot het Duitse grensgebied. En bovendien is deze locatie makkelijk te vinden. Iedereen komt er langs op weg van Denekamp naar Oldenzaal of omgekeerd.”

Solexen, scooters en fietsen

Wittgen en Dissel begonnen in 2008 met hun bedrijf. Aanvankelijk met tien solexen in de garage bij het ouderlijk huis van Dissel in Denekamp, maar al gauw werd dat te klein. Ze verhuisden in 2009 naar restaurant Fox in Noord Deurningen. Naast de solexen werden daar ook scooters in het aanbod opgenomen. Twee jaar later volgde een verhuizing naar Het Singraven en nu dan naar Het Dinkelwerk. Het aantal scooters, solexen en (elektrische) fietsen dat Dissel en Wittgen in de verhuur hebben, ligt rond de driehonderd.

Foto: Robert-Jan Dissel (links) en Maarten Wittgen verhuizen met hun verhuurbedrijf naar Het Dinkelwerk. (Annina Romita)