Nieuws Actueel

Twente Tuk Tuk uit Ootmarsum presenteert nieuwste attractie van Twente: de Zappy

Van onze redactie 7 juli 2015

Roderik Kolfoort Twente Tuk Tuk Carlo ter Ellen

Tien elektrische driewielers heeft ondernemer Roderik Kolfoort (30) in China gekocht en naar Nederland laten verschepen. Sinds eind vorige week zijn ze rijklaar. De Zappy is volgens Kolfoort een primeur. "Zeker voor Oost-Nederland, want ik heb ze nog nergens anders gezien."

Nieuwe hit Afgelopen weekeinde zijn de eerste gasten ermee op pad geweest. "En ze waren zonder uitzondering allemaal dolenthousiast", vertelt Roderik Kolfoort. "Als dit een indicatie is dan wordt Zappy een groot succes." Hij was er direct al van overtuigd dat Zappy een nieuwe hit wordt voor Twente Tuk Tuk. "Let op", lacht hij. "Zappy verovert Twente.” En met een knipoog: "Hij steekt de solex naar de kroon, zeker weten."

Goede keuze Kolfoort is daarom nu al blij dat hij voor de Zappy heeft gekozen en niet voor de Segway. Want deze tweewieler was het mogelijke alternatief voor de driewieler. "Maar", weet Kolfoort zeker de goede keuze te hebben gemaakt, "een Segway is veel moeilijker te berijden dan de Zappy met zijn drie wielen. De doelgroep voor de driewieler is ook veel groter. Want letterlijk van jong (vanaf 16 jaar) tot oud kan ermee uit de voeten; mannen én vrouwen. En voor wie niet lang kan staan of niet goed ter been is, er kan simpel een zadel op worden gemonteerd."

Maximaal 25 km/u Volgens de Ootmarsumse ondernemer is de beleving op de Zappy heel anders dan bijvoorbeeld op een solex of vergelijkbaar vervoermiddel. "Met maximaal 25 kilometer per uur gaat het niet hard en je kunt onder het rijden gewoon met elkaar praten." De actieradius van de driewieler is maximaal 35 kilometer. Dan is de accu van de Zappy wel zo'n beetje leeg. Maar meer dan genoeg om niet alleen te kunnen genieten van een ritje door het historische stadscentrum van Ootmarsum maar zeker ook door de omgeving. En dat is precies de bedoeling van de nieuwe aanwinst van Twente Tuk Tuk. Kolfoort: "De Zappy biedt legio mogelijkheden, je kunt er letterlijk alle kanten mee op."

Van religieuze tour tot kroegentocht Daarom biedt hij de gebruikers ook verschillende routes aan van ongeveer 10 kilometer met aandacht voor de cultuur en historie van Ootmarsum met een uitstapje bijvoorbeeld naar Huize Singraven, de natuur in de fraaie omgeving met het Springendal en Hezingen binnen handbereik en zelfs een religieuze toer is mogelijk langs verschillende Mariakapellen en landkruizen in en om Ootmarsum. "En wie alleen maar een kroegentocht wil: dat kan ook."

Geen alcohol Kolfoort waarschuwt er wel voor dat de Zappy voor de verkeerswet geldt als een scootmobiel. Een rijbewijs is niet nodig maar de berijder moet zich wel aan de verkeersregels houden: "Dus ook geen alcohol."

Drie jaar nu is Kolfoort met Twente Tuk Tuk actief. Het bedrijf verhuurt originele Tuk Tuks uit Thailand, buggy's, quads en nu dus ook elektrische driewielers. "De zaken gaan goed", stelt hij vast. "Deze maanden heb ik alles bijna zeven dagen per week op pad." De klanten komen uit heel Nederland tot uit België en Duitsland toe. Meestal op reservering. "Maar het gebeurt ook dat ze vanuit Amsterdam naar Ootmarsum komen voor een tochtje van twee uur, en dan weer terug rijden."

Foto: Carlo ter Ellen