Nieuws Actueel

Twenterand: Na WW snel weer aan de slag in de bouw

Van onze redactie 21 april 2015

Bouw stock ANP

„Van de mensen die uit de WW komen, is 71 procent weer aan het werk. Daarmee zitten we ruim boven het landelijke gemiddelde van 51 procent. Van de 118 mensen die in april uit de WW zijn verdwenen, heeft het merendeel, 49 personen, een baan in de bouw gevonden. Achttien mensen zijn via een uitzendbureau aan de slag gegaan, tien vonden werk in de landbouw en zeven in de sector zorg en welzijn. Dat is onze top vier.”

Relativeren

De daling van het aantal WW-uitkeringen in Twenterand bedroeg in april 10,6 procent, van 1.110 in maart naar 992 in april. Geen enkele gemeente in Twente kan momenteel betere cijfers overleggen op dit gebied. Binnenmars is blij met die daling, maar wil de cijfers ook relativeren: „Het betekent namelijk ook dat een groep mensen in de bijstand terecht is gekomen. We kunnen nog niet spreken van een structurele daling. Er is bovendien sprake van seizoensinvloeden.”

'Breed op sociaal domein'

Twenterand zet volgens Binnenmars ‘breed in op het sociale domein’. Zo is bij uitkeringsinstantie UWV in Almelo een consulent van Twenterand werkzaam. De inspanning leveren nu resultaat op. „Ik hoop dat deze trend zich stabiliseert”, aldus Binnenmars. In Twenterand is nu 5,8 procent van de beroepsbevolking werkloos. Het gaat om 79 mensen jonger dan 27 jaar, 488 personen in de leeftijdscategorie 27-50 jaar en 425 mensen van 50 jaar en ouder.

Foto: ANP