Nieuws Actueel

Twenterand wil skihal, maar moet wel over brug komen

Van onze redactie 12 augustus 2015

ANP 1000 1835506

Het gemeenteraadslid Chris Walraven (VVD) heeft daartoe het initiatief genomen nadat onderhandelingen met andere gemeenten in Twente om deze accommodatie te realiseren waren mislukt.

100.000 euroSnow Palace International zou nu een bedrag van circa 100.000 euro willen ontvangen van de gemeente waarmee het bedrijf gaat samenwerken om het project van de grond te tillen, meldt Walraven. Het bedrijf zou een dergelijk bedrag zien als een 'commitment fee', een financiële blijk van goede wil om met elkaar in zee te gaan. Zowel Snow Palace International als wethouder Bert Oudendijk van Twenterand wil niets kwijt over de eventuele betaling van een vergoeding.

LocatiesNaast Twenterand zou ook Goor (Hof van Twente) als mogelijke locatie in beeld zijn. „Maar concreet valt daarover op dit moment niets te melden”, zegt burgemeester Ellen Nauta. „Rond dit project zijn meerdere locaties genoemd de laatste tijd. In dat rijtje moeten we het zien.”Op verzoek van de provincie Overijssel en de Regio Twente is participatiemaatschappij Oost NV bij de gesprekken betrokken. „We kijken op dit moment zorgvuldig naar de inhoud van het plan en hebben een aantal vragen aan het bedrijf gesteld”, zegt Henk Ligtenberg van Oost NV. „We zijn nu in afwachting van de antwoorden. Daarna gaan we naar het hoe en de locatie kijken.”

Foto: Skihal in Landgraaf (ANP)