Nieuws Actueel

Twenterand zoekt commerciële partners voor nieuwe sportaccommodatie

Van onze redactie 24 september 2015

De stamper emielmuidjerdamn

De huidige sporthal en overdekt zwembad De Stamper aan de Schout Doddestraat wordt vervangen door de nieuwe multifunctionele sportaccommodatie. Mogelijk komt het nieuwe sportcomplex op de plek van De Stamper, maar daarover is nog geen besluit genomen.

Het gaat bij het nieuwe complex om een wedstrijdbassin van 25 bij 15,4 meter, een doelgroepenbassin - voor bijvoorbeeld mensen met een beperking - van 12 bij 10 meter en een peuterbassin en waterspeeltuin van 65 vierkante meter.

MarktDe gemeente Twenterand wil bij het overdekte zwembad mogelijkheden bieden om commerciële activiteiten te ontplooien. De specifieke invulling van deze commerciële ruimten laat de gemeente over aan de markt. Wel moeten die activiteiten een relatie hebben met de hoofdfunctie van het gebouw. Daarbij kan worden gedacht aan fitness, fysiotherapie of een sportieve buitenschoolse opvang.

Adviesbureau Synarchis gaat de belangstelling inventariseren. Belangstellenden wordt gevraagd in te gaan op een aantal vragen zoals 'bent u bereid zelf ook te investeren', 'welke functie wilt u geven aan deze commerciële ruimten' en 'speelt de locatie van het nieuwe zwembad mee in de afweging'.

BesluitDe gemeenteraad van Twenterand moet nog een besluit nemen over onder meer de locatie van de nieuwe multifunctionele sportaccommodatie. Op de socialenetwerksite twitter geeft VVD-raadslid Chris Walraven echter aan dat het bad naar zijn inschatting op de plek van de De Stamper wordt gebouwd.

Foto: Emiel Muijderman