Nieuws Actueel

Twents Vast creëert 'short stay' woningen in leegstaand kantoorpand Almelo

Van onze redactie 28 november 2014

Twents Vast wil het pand verbouwen voor ‘short stay’. Dat is een omschrijving voor verhuurbare, kleinschalige en volledig gemeubileerde ruimtes voor een kortstondig verblijf (maximaal 6 maanden). Het bedrijf wil er goed opgeleide internationale projectmedewerkers in onderbrengen. Almelo is bereid medewerking te verlenen aan de plannen en het bestemmingsplan aan te passen. „Zo’n voorziening hebben we in Almelo niet”, zegt wethouder Claudio Bruggink. Hij wijst erop dat er echt vraag is naar een dergelijke voorziening.

FitnesstudioDe Schans wordt op dit moment al verbouwd voor de komst van een fitnessstudio op de begane grond. Twents Vast heeft het pand sinds vorig jaar in eigendom. De kantoorruimte op de verdiepingen staat al verschillende jaren leeg. Er zijn volgens de gemeente in de loop van de tijd diverse pogingen ondernomen voor nieuwe initiatieven. Dit is echter niet gelukt. Aanvankelijk was Twents Vast volgens de gemeente van plan het gebouw in z’n geheel te verbouwen tot een appartementencomplex. Vanwege ‘geluidsoverwegingen’ kon Almelo daar echter geen medewerking aan verlenen.

WoningenTwentsvast wil de appartementen realiseren op de eerste, de tweede en de derde verdieping van De Schans, al met al gaat het om 35 eenheden.

Twents VastTwents Vast doet aan woonbemiddeling bij huren en verhuren en beheerd woonruimtes voor de lange en korte termijn.

Foto: Hollandse Hoogte