Nieuws Actueel

Twentse aspergeseizoen geopend in restaurant Fox in Denekamp

Van onze redactie 10 april 2015

Fox asperge carlo ter ellen

Niet echt overtuigend voor het begin van een reeks evenementen rond de Twentse delicatesse (Twentse Aspergetour). Johan Langelaar van de Twente Aspergetour was getuige van de oogst en behandelde de vier zeldzame witte stokken als goud. De asperges werden behoedzaam in een steekkistje gelegd, waar voor de feestelijke gelegenheid een grote rode strik omheen ging.

FoxLangelaar nam de zeldzaamheid mee naar restaurant Fox in Denekamp waar het Twentse aspergeseizoen gisteren werd geopend. De meeste gasten aten daar van inderhaast aangerukte Brabantse asperges. Alleen het echtpaar Morskate mocht de vier zeldzame asperges door de keel laten glijden. „Heerlijk knapperig, helemaal goed”, luidde het oordeel van de twee liefhebbers. Het stel uit Delden fietst in het voorjaar regelmatig naar Bentelo voor het witte goud.

Teler Slaghekke verwacht dat pas na het weekend de Twentse oogst goed los komt. Geen probleem, de Twentse Aspergetour duurt nog tien weken, met als hoogtepunten onder meer de verkiezing van de lekkerste streekproducten (23 april) en het Twentse Asperge Diner (29 april).

Foto: Eddie en Margaret Morskate uit Delden tijdens de opening van het Twentse aspergeseizoen in restaurant Fox (Carlo ter Ellen)