Nieuws Actueel

Twentse bedrijven vragen politiek woorden om te zetten in daden

Van onze redactie 12 december 2014

“Twente blijft economisch achter. Het is één voor twaalf en alle energie moet nu worden gericht op werkgelegenheid en bereikbaarheid”, staat er in de advertentie. Volgens de bedrijven is in het verleden gebleken dat het in Twente lastig is om woorden om te zetten in daden.

UitdagingIn de advertentie wordt verwezen naar de woorden van burgemeester van Enschede Peter den Oudsten die bij de presentatie van het rapport van de Commissie van Wijzen het bedrijfsleven vroeg om samen met de politiek meer tempo te maken om bedrijvigheid te stimuleren. Met de paginagrote advertentie willen ondergetekende bedrijven laten weten dat ze die uitdaging aan gaan.

OpdrachtDe opdracht die zij regionale bedrijven de komende weken meegeven is om het tijdens de ‘talloze netwerkmomenten rond de feestdagen’ met elkaar te hebben over: ‘Wat gaan we met elkaar in 2015 doen voor de economie in Twente en hoe spreken we elkaar aan op het bereiken van resultaten?’De 22 bedrijven die achter deze boodschap staan zijn: Akzo Nobel Industrial Chemicals, Apollo Vredestein, Beaphar, Bolk Transport, Bons en Evers Holding, ForFarmers, Industriële Kring Twente, Koninklijke Grolsch, Koninklijke Ten Cate, Koninklijke Volker Wessels Stevin, Norma Groep, PANalytical, Power-Packer Europa, Reggefiber Group, Siemens Nederland, Technologie Kring Twente, Thales Nederland, TKH Group, Trebbe Groep, URENCO Nederland, VNO-NCW en Zwanenberg Food Group.