Nieuws Actueel

Twentse Homey haalt ruim miljoen euro op bij investeerders

Van onze redactie 16 juni 2015

Emile Nijssen en Stefan Witkamp eigenaren van Athom Frans nikkels

Ook wordt een deel van het bedrag gebruikt voor een marketingcampagne waarmee de robot grotere bekendheid moet krijgen.„Een bekroning op een geweldig jaar”, noemt Witkamp de mijlpaal. „Een jaar geleden haalden we via crowdfunding twee ton op, waarna de ontwikkeling van ons bedrijf snel is gegaan. We hebben nu zeven medewerkers in vaste dienst, naast nog een aantal freelancers.”

InvesteerdersWie de investeerders zijn wil de jonge ondernemer niet zeggen. Wel vertelt hij dat het om een vijftal Nederlandse ondernemers gaat die veel vertrouwen hebben in zijn product.

Twents productDe productie van het technologische hoogstandje wordt uitbesteed aan bedrijven uit Haaksbergen en Losser. Daar is bewust voor gekozen, onder meer om goede kwaliteitscontroles te kunnen uitvoeren.Witkamp: „Het is in de buurt, dus blijven de lijntjes kort. En omdat we het ontwerp en de ontwikkeling in Enschede doen kunnen we spreken van een echt Twents product.”

HomeyAthom verwacht dat de Homey in oktober in de Nederlandse winkels ligt, waarna de rest van West-Europa moet volgen. Het apparaat gaat ongeveer 300 euro kosten.

Foto: Emile Nijssen en Stefan Witkamp eigenaren van Athom (Frans Nikkels)