Nieuws Actueel

Twentse slagerijen en poelier slepen goud in de wacht bij vakwedstrijden Slavatko

Van onze redactie 24 september 2015

Feest thinkstock

De ambachtelijke Kosseham gekookt, Kosseham rauw, rookworst, Twentse bakleverworst, Italiaanse droge worst, erwtensoep Pinnekus en de kipfilet pomodoro werden negen keer bekroond met goud. Vier producten kregen het predikaat goud met ster.

PoelierWolbert zond veertien zelfgemaakte producten in. Daarvan werden er negen beloond met goud. De droge kipworst en kipmangosalade kregen goud met de ster, de hoogste waardering.

Overijssels kampioenDe producten van Slager Rein Hofman, waaronder de fijne rookworst, Italiano, nägelholt en cowboyvlees werden door een deskundige jury als beste van Overijssel beoordeeld. Dit werd bekend tijdens ‘Vlees 2015’ in de Jaarbeurs, een beurs van brancheorganisatie Slavakto die eens in de drie jaar gehouden wordt. „Ik ben er erg blij mee, het is een mooie erkenning. We hebben een beker gekregen, die nu prijkt in onze winkel”, aldus Hofman.

KeurslagerKeurslager Pots heeft bij de internationale vakwedstrijd in Utrecht drie keer goud gehaald. De Hengelose slager, gevestigd in het winkelcentrum Hasselo, viel in de prijzen met gegrilde spareribs, Twentse bakleverworst en achterham.