Nieuws Actueel

Twentse werknemers pakken dankzij Fietsactie van Twente Mobiel vaker de fiets

Van onze redactie 16 maart 2015

Fiets thinkstock

Aan de Fietsactie van Twente Mobiel hebben 33 werkgevers, 595 deelnemers en 378 aanbrengers deelgenomen. Binnen de actie is met een financiële beloning het fietsgebruik in woon-werkverkeer gestimuleerd.

De 595 deelnemers aan de Fietsactie van Twente Mobiel hebben samen 130.000 euro aan beloningen ontvangen. Dat is gemiddeld 220 euro per deelnemer. Alle deelnemers waren automobilisten die tijdens de actieperiode van een half jaar met de fiets naar het werk gingen. Ze hebben 579.000 minder autokilometers gemaakt, dat is gemiddeld 990 kilometer in een half jaar.

Afgezet tegen de gemiddelde benzineprijs in het afgelopen half jaar, heeft een deelnemer gemiddeld door te fietsen 106 euro aan benzinekosten bespaard.

FietsenBijna 90% van de deelnemers zegt na afloop van de Fietsactie te blijven fietsen in het woon-werkverkeer. Als redenen worden onder andere kostenbesparing, gezondheid en milieu genoemd.

InitiatiefTwente Mobiel is een initiatief van VNO-NCW Twente, Kamer van Koophandel, MKB Twente, ANWB, Regio Twente en de gemeenten Enschede en Hengelo. Twente Mobiel helpt bedrijven bij hun mobiliteitsbeleid door onderzoek, advies en acties voor werkgevers. Vanaf 2015 is Twente Mobiel onderdeel van Provincie Overijssel.

Kijk voor meer informatie op: www.twentemobiel.nl

Foto: Thinkstock