Nieuws Actueel

Twitter gaat de strijd aan met WhatsApp en Facebook

Van onze redactie 30 januari 2015

Wat is het precies? Twitter heeft deze week een functionaliteit voor groepsberichten uitgerold. Daardoor is het nu mogelijk om een direct message (DM) te sturen aan meerdere personen tegelijk. Deze personen hoeven elkaar niet te volgen op Twitter.

Wat maakt het bijzonder? Voorheen konden DM's slechts aan één persoon verstuurd worden. Door de groepsfunctionaliteit wordt Twitter plotseling een alternatief voor WhatsApp en Facebook Messengerm waarbij je niet eens een telefoonnummer nodig hebt om met anderen te communiceren.

Zijn er nadelen? Berichten blijven beperkt tot 140 tekens. Daarnaast is het aantal gebruikers van WhatsApp en Facebook inmiddels zo groot, dat het maar de vraag is of Twitter daar tegenop kan botsen.

Vind ik leuk? Groepsberichten zijn zeker een verrijking, maar origineel is het natuurlijk niet. Om de concurrentiestrijd te winnen, zou het slim zijn als Twitter nog iets unieks toe zou voegen aan de groepsfunctionaliteit wat andere messagingdiensten niet bieden. Tot die tijd blijft de concurrent lonken.