Nieuws Actueel

Twitter-personeel Azië abrupt verzocht voortaan thuis te werken

Personeel van het Aziatische Twitter-hoofdkantoor in Singapore is woensdag verzocht het pand te verlaten en vanaf donderdag thuis te gaan werken. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. In Azië werden de afgelopen tijd al veel mensen ontslagen na het aantreden van Elon Musk als nieuwe eigenaar van het socialemediaplatform.

ANP 12 januari 2023

ANP120123065 1

De medewerkers zouden woensdag bericht hebben ontvangen dat zij tot 17.00 uur lokale tijd de tijd kregen hun bureau leeg te maken en te vertrekken. Daarnaast zouden zij te horen hebben gekregen dat ze voortaan als "externe medewerker" staan geregistreerd. Een woordvoerder van het kantoor in Singapore geeft aan dat Twitter wel huurder blijft van het pand, zonder daar verder over uit te weiden.

Topman Musk probeerde eerder al kosten te besparen door onder meer niet langer de huur te betalen voor het wereldwijde hoofdkantoor in San Francisco. Vorige maand diende de eigenaar van het pand daarom al een aanklacht in. Sinds de overname van Twitter door Musk, tevens topman van autobouwer Tesla, is bovendien al de helft van het personeel verdwenen. Ook om kosten te besparen.

De opdracht om thuis te werken aan het personeel in Singapore is opvallend. Eerder verklaarde Musk zich nog een groot tegenstander van thuiswerken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws