Nieuws Actueel

Typen op de tast met Minuum

Van onze redactie 3 november 2014

De bekende namen uit de Androidwereld zijn inmiddels ook in de App Store te vinden en een van de meest in het oog springende is Minuum.

Woordsuggesties Minuum geeft je 2 zaken die Apples eigen toetsenbord niet biedt. Zo is er een microtoetsenbord met slechts 1 regel letters. Het gewone toetsenbord is nagenoeg hetzelfde als het bord dat Apple aanbiedt, maar dan mét woordsuggesties. Apple heeft dat ook wel aan boord, maar alleen als je een Engels toetsenbord gebruikt. Minuum bedient ook de Nederlandstalige iOS-gebruiker.

Maar voor een gewoon toetsenbord met woordsuggesties ga je waarschijnlijk geen 0,89 cent afrekenen en dat is dan ook waar Minuums eigen microtoetsenbord om de hoek komt kijken. In plaats van een compleet qwerty-klavier krijg je een letterbalk voorgeschoteld waarop alle letters van het alfabet staan. De werking wordt door iCulture vergeleken met die van de T9-keypads op oude mobieltjes. Wie op het microtoetsenbordje van Minuum een woord wil typen raakt 'gewoon' de letters aan die in het woord staan en Minuum schotelt je uit zijn ingebouwde woordenboek de mogelijke woorden voor. Grote kans dat het gewenste woord meteen wordt gesuggereerd. In het begin werkt het niet helemaal vlekkeloos, maar het toetsenbord heeft tijd nodig om veelgebruikte combinaties te leren.

Kleuren Voor mensen die graag wat sleutelen aan het design van hun iPhone of iPad is er ook de mogelijkheid toegevoegd om een ander toetsenbord te kiezen. Die zijn er in alle kleuren van de regenboog en in zwart-wit. Voor de wat meer patriottische Minuum-gebruiker zijn er ook vlaggen, die je als achtergrond kunt kiezen, inclusief de Nederlandse.