Nieuws Actueel

Uber lijkt naar de beurs te gaan

Caroline Spilt 22 mei 2015

Uber Technologies wil een kredietfaciliteit van een miljard dollar afsluiten bij verschillende banken. Dat meldde The Wall Street Journal vrijdag op basis van ingewijden. Het bedrijf achter de bekende taxi-app heeft een aantal grote financiële instellingen daarvoor benaderd, aldus de krant.

Het bedrijf heeft de vraag voorgelegd hoeveel de banken willen verstrekken en onder welke voorwaarden. Naar verluidt zouden 6 tot 7 banken meewerken aan een financiering.

BeursMarktkenners wijzen erop dat onderhandelingen over een kredietlijn vaak een vroeg stadium zijn van de voorbereidingen voor een beursgang. Het helpt in de relatie met banken, hoewel de twee verschillende vormen van financiering niet noodzakelijk direct met elkaar verbonden zijn. Een bron van The Wall Street Journal stelde dat een beursdebuut niet wordt verwacht tot op zijn vroegst volgend jaar.

MarktwaardeVolgens ingewijden haalde het in 2009 opgerichte Uber begin mei 1,5 miljard dollar op bij investeerders, onder meer om internationaal verder te kunnen uitbreiden. Met deze financiering vertegenwoordigt Uber een marktwaarde van circa 50 miljard dollar.