Nieuws Actueel

Uber moet dwangsom van 10.000 euro betalen

Van onze redactie 23 januari 2015

Dat meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) vrijdag naar aanleiding van berichtgeving daarover bij RTL Z. Snorder De rechter verbood in december al de goedkope taxidienst. Als er nog een keer een chauffeur van de dienst zou worden gesnapt, zou het bedrijf bij iedere overtreding een dwangsom van 10.000 euro moeten betalen. De inspectiedienst betrapte ruim 1 week na de uitspraak van de rechter op 8 december opnieuw een snorder in Amsterdam.

Chauffeurs die met UberPOP tegen betaling personen vervoeren in hun eigen auto, doen dat illegaal als ze niet beschikken over een taxivergunning, oordeelde het College van Beroep voor het bedrijfsleven. De zaak was destijds door het bedrijf aangespannen.

App De omstreden taxidienst maakte bezwaar tegen boetes die werden opgelegd door de inspectie. De inspectie deelde in oktober in samenwerking met het Openbaar Ministerie (OM) en de politie voor het eerst boetes uit in Amsterdam. Klanten kunnen de taxi's van Uber oproepen via een app op de smartphone.