Nieuws Actueel

Uber wil echte chauffeurs

Lotte Grimberg 17 augustus 2015

Uber gaat voor een nieuwe taxidienst in Nederland met professionele chauffeurs werken, meldt de Volkskrant. Wel wil het bedrijf af van de blauwe kentekenplaten en de verplichte boordcomputer. Die laatste wordt vervangen door de Uber-app. Het Amerikaanse bedrijf wil gebruik maken van de door staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur aangekondigde experimenteerruimte met taxivervoer.

Uber wil taxi's aanbieden die 20 tot 30 procent goedkoper zijn. De dienst is volgens Uber nadrukkelijk geen vervanger voor de meereisdienst UberPop waarover het bedrijf met de overheid in de clinch ligt.

Digitale veiligheidUber Technologies, het bedrijf achter de bekende taxi-app, schroeft zijn digitale beveiliging op. Het bedrijf zal nog voor het einde van het jaar circa vijfentwintig man beveiligingspersoneel extra aannemen. Die moeten het bedrijf weerbaarder maken tegen hackers en andere cyberaanvallen, zo schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.

De divisie cybersecurity van Uber zal daarmee uit ruim honderd man personeel bestaan. Uber, dat inmiddels zo'n 50 miljard dollar waard zou zijn, was niet direct bereikbaar voor commentaar.