Nieuws Actueel

'Uber zint op miljardenovername HERE'

Caroline Spilt 8 mei 2015

Taxidienst Uber wil 3 miljard dollar op tafel leggen voor het overnemen van Nokia's kaartenonderdeel HERE, de belangrijkste concurrent van Google Maps. Dat schrijft The New York Times op basis van ingewijden. Omgerekend komt dat neer op bijna 2,7 miljard euro.

Het was al langer bekend dat Uber meedong naar HERE. Maar niet dat de snelgroeiende Amerikaanse taxidienst bereid was om zoveel te betalen. HERE zou voor 2 miljard euro in de boeken staan bij Nokia. Uber, dat via internet personenvervoer aanbiedt, is nu nog erg afhankelijk van Google Maps. Om daar wat meer los van te komen, nam het bedrijf vorige maand al deCarta over, een bedrijf in navigatiesoftware uit het Amerikaanse San Jose.

HERE geniet een ruime belangstelling. Ook Facebook en een consortium van drie grote Duitse autobouwers zouden de concurrent van de Amsterdamse navigatiespecialist TomTom willen inlijven. Volgens The New York Times zijn de onderhandelingen over HERE in volle gang. Eind deze maand komt Nokia naar verwachting met nieuws naar buiten.