Nieuws Actueel

UberPOP gaat brief Mansveld eerst bestuderen

Caroline Spilt 6 mei 2015

Uber taxi amsterdam 335

UberPOP neemt de tijd om te reageren op de plannen van staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) voor de taxibranche. Dat heeft de verboden taxidienst woensdag laten weten. "We gaan de brief van Mansveld goed bestuderen en komen op termijn met een reactie'', laat een woordvoerder weten.

Lees ook:

Uber-chauffeurs beboet

Volgens Mansveld blijft UberPOP in de huidige vorm verboden. Maar het versoepelen van de regels lijkt in het voordeel van de taxidienst, die ritten aanbiedt met auto's van particulieren.

Regels versoepelenDe staatssecretaris wil de regels voor de taxibranche versoepelen. Dat zegt de bewindsvrouw woensdag in De Telegraaf. Volgens Mansveld hoeft het bonnetje in de toekomst niet meer te worden uitgeprint. De chauffeur hoeft ook geen papieren taxivergunning en tariefkaart bij zich te hebben.

VoordeligDe nieuwe regels lijken in het voordeel van Uberpop. Maar Mansveld bestrijdt dat ze tegemoet komt aan de verboden taxidienst. "Ik kijk naar de behoeften die leven in de taxiwereld om innovatie mogelijk te maken. Je moet constateren dat er reuring is ontstaan in de taxiwereld, veroorzaakt door Uber en ook door anderen. Ik vind het belangrijk dat die reuring er is en tot beweging leidt. Dan moet je als overheid schakelen, maar dat gaan we netjes doen. Want er zijn wetten en regels die gelden voor de hele markt'', zegt Mansveld in De Telegraaf.