Nieuws Actueel

UberPop gooit de handdoek in de ring

Van onze redactie 19 november 2015

Uberpoptaxistopt1065

Taxibedrijf Uber stopt met UberPop om niet nog meer problemen met de Nederlandse overheid te krijgen. UberPop is de taxidienst waarbij particulieren in hun eigen auto als taxi rondrijden. Via een app zijn de goedkope amateurtaxi's te boeken. UberPop werd al verboden in Frankrijk, Italië, Spanje, België en Duitsland.

Ook in Nederland verbood de rechter de dienst, omdat er zonder vergunning werd gereden. De paar honderd chauffeurs van UberPop in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht rijden morgenochtend voor het laatst. Daarmee is het Amerikaanse bedrijf niet uit ons land verdwenen. Uber biedt ook taxidiensten aan, waarbij wel aan alle wettelijke verplichtingen is voldaan. Het Amerikaanse bedrijf zegt te stoppen met UberPop 'omdat de dienst een belemmering vormt voor een constructieve dialoog over modernisering van bestaande wet- en regelgeving'.

Lange termijn'De weerstand tegen UberPop is alleen maar toegenomen', licht een woordvoerder van Uber toe aan de Volkskrant. 'Dat draagt niks bij aan de rol die wij op langere termijn willen spelen in een gemoderniseerde taxibranche.'