Nieuws Actueel

Uit de regio: 2 miljoen aan innovatiegeld naar parkeergarage UT?

Van onze redactie 28 januari 2015

De voorgenomen investering leidt tot felle kritiek van de Overijsselse Statenfractie van de PvdA. Die meent dat innovatiegeld niet kan worden gebruikt om een parkeergarage met vier etages voor vierhonderd auto’s mogelijk te maken.

PvdADe Statenfractie van de PvdA zal de eigen onvrede volgende week kenbaar maken, spreekt van ‘oneigenlijk gebruik’ van het innovatiegeld geld dat bestemd is voor innovatieve economische ontwikkelingen in Twente beschikbaar stelt voor het realiseren van een parkeergarage met etages op het terrein van het Kennispark en Universiteit Twente. Dat is de opvatting van de PvdA in Provinciale Staten en de gemeenteraad van Enschede.

ToejuichenVoor de parkeergarage, nabij bedrijfsverzamelgebouw The Gallery aan de Hengelosestraat, moet volgens wethouder Patrick Welman van Enschede nog dit jaar de schop de grond in. Welman juicht de beoogde provinciale bijdrage toe. „Door dit soort bijdragen kunnen innovatieve ontwikkelingen op het Kennispark de ruimte krijgen”, meent de Enschedese bestuurder.

Oneigenlijk gebruikPvdA-Statenlid René Tenkink daarentegen hekelt de investering. „Dit is volstrekt oneigenlijk gebruik van de investeringen die de provincie doet met het eigen innovatiebeleid voor Twente”, zegt Tenkink. „Ik kan me bij het stimuleren door de provincie van innovatieve ontwikkelingen in de regio heel veel voorstellen, maar niet dat er zo veel geld wordt gestoken in een parkeergarage.”

Foto: Hollandse Hoogte