Nieuws Actueel

Uit de regio: Van de 'Brabantnorm' wordt niemand armer

Van onze redactie 5 november 2014

In kaart gebracht: gemiddeld besteedbaar inkomen​Het gemiddeld besteedbaar inkomen per persoon in gemeenten in Twente en de Achterhoek is de afgelopen vier jaar gestegen, maar rijk zijn de inwoners van dit deel van Nederland niet. De enige gemeente die op het Nederlandse gemiddelde zit, is Borne. Het besteedbaar inkomen van de overige Twentse en Achterhoekse gemeenten ligt lager dan het nationaal gemiddelde. Bekijk een kaart van Nederland met het besteedbaar inkomen per gemeente bij Tubantia

Van de 'Brabantnorm' wordt niemand armer De 2 jaar geleden ingestelde 'Brabantnorm' van de provincie heeft bitter weinig effect gehad. Het beoogde effect, matiging van topinkomens, is niet opgetreden. Provinciale Staten stelden in 2012 dat ze geen subsidie meer wilden geven aan organisaties waar de bestuurders meer dan een minister verdienden (144.000). Daarmee toonde de provincie zich strenger dan het kabinet, dat de balkenendenorm hanteerde (193.000 euro). (Bron: Brabants Dagblad)

HZ-studenten ontwerpen stadstepjes (video) ​Een monowiel, een buikschuiver en een heuse bierstep. Eerstejaars HZ-studenten engineering presenteerden dinsdag in Vlissingen hun ontwerpen voor een slimme stadstep. De ontwerpopdracht is afkomstig van de gemeente Vlissingen, die studenten wil laten nadenken over nieuwe vormen van transport tussen de Kenniswerf/treinstation en de binnenstad. In het kader van de cursus methodisch ontwerpen gingen studententeams aan de slag. Dinsdagmiddag presenteerden ze hun prototypes in Dok41, de broedplaats voor techno- en creatiever starters op de Kenniswerf. (Bron: PZC)