Nieuws Actueel

'Uitgebuit' personeel Kurhaus klaagde nooit

Bram de Vrind 3 juni 2014

Het Scheveningse Kurhaus wil in gesprek met FNV Horeca over het personeel dat zou worden uitgebuit en heeft daarover contact gezocht met de bond. Dat maakte het hotel maandag bekend.

Volgens berichten klaagt het personeel over intimidaties, pesterijen en extreem lange werkdagen, waarbij overuren vaak niet worden uitbetaald.

Nooit benaderdHet Kurhaus betreurt het dat er onvrede heerst onder (ex-)medewerkers, maar zegt dat de ondernemingsraad of het management daarover door hen nooit is benaderd. "Daardoor is geen kans geboden dit te bespreken of waar nodig actie te ondernemen."

CrisisHet hotel stelt wel dat het niet gespaard is door de economische crisis en dat dit weerslag heeft op de bedrijfsvoering.

Brief met eisenEen woordvoerster van FNV Horeca kon nog niet reageren op het aanbod, maar zei wel dat de bond al een brief met eisen voor het personeel naar de directie had gestuurd.

RTL bezorgdRTL is bezorgd over berichten in de media dat het personeel van het Scheveningse Kurhaus zou worden uitgebuit. RTL4 gaat vanuit dit hotel deze maand verslag doen van het wereldkampioenschap voetbal. Dat liet RTL maandag weten in een reactie op de berichten.

DistantiërenVoetbalpresentator Johan Derksen zei maandag tegen het Algemeen Dagblad dat RTL zich moet distantiëren van de manier waarop de directie met haar personeel omspringt.

OnfatsoenlijkDerksen liet weten dat het 'geen feestje' is om uit te zenden vanuit een hotel, dat 'onfatsoenlijk met het personeel omspringt'. Volgens het AD klaagt het personeel over intimidaties, pesterijen en extreem lange werkdagen, waarbij overuren vaak niet worden uitbetaald.

RTL heeft de kwestie aangekaart bij de directie van het strandhotel.

Video | Johan Derksen spreekt bij Knevel & Van den Brink o.a. over het Kurhaus