Nieuws Actueel

Uitgeprocedeerde asielzoeker bijna in brand gestoken op straat in Arnhem

Van onze redactie 24 april 2015

Image 4877652

Hij lag in de buurt van het Paleis van Justitie te slapen toen jongeren hem eerst met bier besproeiden en vervolgens met een aansteker in de brand wilde steken.

Wankel bootje Dat was de 3e keer dat hij aan de dood ontsnapte. Eerst in zijn vaderland omdat hij weigerde deel te nemen aan de burgeroorlog. Vervolgens tijdens een hachelijke oversteek in een wankel bootje van Liberia naar Italië. Hij heeft wel van opvangmogelijkheden in Arnhem als Kruispunt (dagopvang) en Het Stoelenproject (nachtopvang) gehoord. "Bij het Stoelenproject kreeg ik steeds te horen dat het vol was. Ik begrijp daar niet zo veel van."

Nieuwe start Toen hij uit Somalië vluchtte, droomde Abuhar van een nieuwe start. "Ik hoopte snel een huis te krijgen en dan kon ik mijn vrouw en drie kinderen laten overkomen. Helaas zal dat niet snel gebeuren."

Droom Hij heeft inmiddels weer contact gezocht met Vluchtelingenwerk Oost-Nederland. Abuhar hoopt een nieuwe procedure te kunnen beginnen. "En wie weet komt mijn droom dan ooit nog eens uit."