Nieuws Actueel

Uitvinding van Enschedeër Wilfried van Diepen houdt alle kabels uit de knoop

Van onze redactie 28 september 2015

Wilfriedvan Diepen Frans Nikkels

Enschedeër Wilfried van Diepen (54) vond hier een oplossing voor. Een opbergsysteem voor alle opladers en andere stekkers. Tegelijkertijd een plek waarin de telefoon tijdens het opladen wordt opgeborgen. Hij vroeg voor zijn vinding ook maar meteen het Europees patent aan.

VerjaardagsfeestHet idee voor dit opbergsysteem ontstond op een verjaardagsfeestje waar Van Diepen het veelvoorkomende probleem met zijn neef besprak. „Het is eigenlijk een heel simpel ding als je het zo ziet liggen. Ik heb het ook bewust zo gehouden. Het moeilijkste was de afstand tussen de gaten waar de stekkers precies in passen”, vertelt Van Diepen.

Naast zijn woning aan de Wooldriksweg heeft de uitvinder een eenvoudige werkplaats waar hij meubels op maat maakt. Als ambachtsman in de meubelmakerij kan hij goed met zijn handen werken en weet hij welk materiaal geschikt is. „Het moet niet van dat Ikea spul zijn, dus geen spaanplaat. Daar kun je niet goed gaten in boren.”

Low-profile Zijn uitvinding is ‘low-profile’. Dus geen hippe aankleding en slimme marketing strategie, maar het product zoals het is bedoeld. Inmiddels heeft Van Diepen de eerste 20 modellen af. Mooi is het misschien niet, maar het opbergsysteem past prima in de keukenla of meterkast. De kabels zijn dan volledig uit het zicht en makkelijk terug te vinden. Wat als het product de internationale markt op gaat? „Ja, daar heb ik geen idee van. Ik weet helemaal niet of het product aan slaat of niet. Het is afwachten hoe het verder gaat”, vertelt Van Diepen. En wat als er nu een afnemer 1000 systemen wil? „Tja, hoe ik dat moet oplossen weet ik niet.”

Foto: Wilfried van Diepen met zijn uitvinding. (Frans Nikkels)