Nieuws Actueel

Ulvenhout krijgt verplicht ondernemersfonds

Ulvenhout krijgt met ingang van 1 januari een ondernemersfonds. Een meerderheid van de Bredase gemeenteraad stemt daar mee in, zo bleek woensdagavond bij een commissievergadering van de raad. Wel waren er kanttekeningen bij het draagvlak voor zo'n fonds. Dat schrijft BN De Stem.

Paul Verlinden | Foto: Pixabay 9 december 2016

Handen schudden Ulvenhout ondernemersfonds

Het ondernemersfonds geldt voor de bedrijven in met name de Dorpstraat en de Molenstraat. Alle (52) ondernemers in dat gebied gaan er verplicht aan meedoen. Zij betalen een reclamebelasting - minimaal 250 en maximaal 450 euro, afhankelijk van de woz-waarde - aan de gemeente, die het bedrag vervolgens in het fonds stopt. De verwachte opbrengst is 18.000 euro per jaar. Het bestuur van het fonds bepaalt wat met geld gedaan wordt. Het gaat dan om zaken als bloembakken, sfeerverlichting en evenementen. ,,Met het fonds kunnen we mooie plannen uitvoeren en hoeven we niet meer steeds met de pet rond te gaan", zei Liesbeth Rodolf, lid van het (toekomstig) bestuur van het fonds, tegen de commissie.

Zorgvuldig traject

Volgens Rodolf is er een zorgvuldig traject gevolgd om tot het fonds te komen. Er zijn onder andere vergaderingen en enquêtes gehouden. In oktober kon er gestemd worden over de invoering. Van de 52 ondernemers die onder het fonds gaan vallen, kwamen er 33 naar de bijeenkomst. Van hen stemden er 21 in voor het fonds.

Kritische vragen

Dat laatste leidde tot kritische vragen van enkele raadsfracties. ,,Het draagvlak lijkt zo wel heel erg krap", zei Ron van Loon van D66. Wethouder Boaz Adank pareerde dat: ,,Je kunt er over discussiëren of 60 procent van 60 procent een meerderheid is. Maar iedereen is ruimschoots in de gelegenheid geweest om te stemmen."

Gerelateerde artikelen

Ondernemersvereniging wil de kopende klanten terugOndernemersvereniging MANS Tubbergen telt nu al 70 leden