Nieuws Actueel

Universiteit Twente profileert zich met grote letters van Reklatekst uit Hengelo

Van onze redactie 1 juni 2015

Ut taina monteiro

De tekst ‘University of Twente.’ die onlangs bij de UT is geplaatst valt wel op. De opmerking van de fabrikant dat de letters hufterproof zijn, daagde studenten al uit tot het dagdromen over een wedstrijd ‘bierflesjes gooien’. Maar daar is het niet voor bedoeld. En overigens staan ze er evenmin om drommen dagjesmensen te trekken. Nee, de letters zijn er vooral om de toegang tot de universiteit te markeren. Die was, zeker sinds het verdwijnen van de fly-over in de Hengelosestraat, voor bezoekers niet altijd zo duidelijk. Volgens leverancier Reklatekst zijn het wellicht de grootste vrijstaande letters in Nederland.

Hoewel, de grootste? Voor het nieuwe stadhuis in Almelo staat ook de naam van de stad in levensgrote letters. De A is maar liefst vier meter hoog, twee keer zo groot als de letters bij de UT. De resterende tekst ‘LMELO’ is net zo hoog als in Enschede, maar ligt wel plat op de grond. De claim van de letterleverancier van de UT zou dus wel eens waar kunnen zijn.

ReklatekstReklatekst uit Hengelo ontwikkelt, produceert en plaatst signage. Zoals lichtreclames, bewegwijzering, fleetmarking en overige huisstijldragers. Het bedrijf werkt onder andere voor Essent, Artez, Ernst & Young, Apollo Vredestein en heeft ook de letters van The Gallery (UT) op hun naam staan.