Nieuws Actueel

Unox babe 2014 bekend!

Bram de Vrind 2 januari 2014

Unox scoort weer ontiegelijk veel publiciteit dankzij de jaarlijkse klopjacht op de mooiste babe tijdens de Nieuwjaarsduik. De Telegraaf, het grootste dagblad van Nederland, zette maar liefst twee Unox babes op de voorpagina (hieronder weergegeven).

Lees ook:

Fleur is Unox babe 2014Unox babe wacht warm badBente Unox babe 2013 In beeld: Wie wordt de nieuwe Unox babe?

De Telegraaf doet op haar website een oproep aan de twee vriendinnen die donderdagochtend in Scheveningen de kou trotseerden voor de traditionele nieuwjaarsduik. "Onze redactie zou graag met ze in contact komen", meldt de krant.

FotogalerijenOok andere media besteden volop aandacht aan het fenomeen. Nieuwswebsites plaatsten fotogalerijen en Spits zette de babe op de hoofdfoto bij dit artikel pontificaal op de voorpagina.

Drie euroUnox is sinds jaar en dag hoofdsponsor van de nieuwjaarsduiken. Deelnemers kregen naast de Unox-muts, een herinneringsvaantje en het ‘Terugblik’: een speciale editie van de Unox erwtensoep in blik. Meeduiken kostte drie euro, waarvan één euro naar een goed doel gaat. Dit jaar was dat Reddingsbrigade Nederland.

10.000 mensen

Op 125 plaatsen in het hele land hebben meer dan 46.000 mensen woensdag een nieuwjaarsduik genomen. Aan de grootste duik, om 12 uur vanaf het Scheveningse strand, deden dit jaar 10.000 mensen mee. Volgens de organisatie was het "ondanks het milde weer geen eitje". Het water was met 8 graden ongeveer 2 graden warmer dan de lucht, maar er stond wel een stevige wind, waardoor het buiten als 3 graden aanvoelde.

RecordaantalDe organisatie van de nieuwjaarsduik zegt dat er een recordaantal mensen heeft meegedaan. Vorig jaar plonsden 40.000 mensen op Nieuwjaarsdag in het koude water van de zee of een ander water.

Sinds 1960Er worden al sinds 1960 nieuwjaarsduiken georganiseerd. In 1998 was de eerste in zijn huidige vorm. Toen deden 6000 mensen mee. In 2007 was er geen duik; het weer was toen te slecht. Met harde wind uit zuidwest tot west en opkomend tij was er een sterke stroming en hoge golfslag, waardoor deelnemers in gevaar konden komen. Het was voor het eerst in 39 jaar dat er geen duik was in Scheveningen.

>> Klik op de afbeelding voor een overzicht van alle Unox Babes