Nieuws Actueel

Upperside 'absolute aanwinst' voor Hengelose binnenstad

Van onze redactie 16 oktober 2015

Upperside

The Upperside 074 is gevestigd in het pand waar tot voor kort kledingzaak Duthler zat, op de hoek van de Marktstraat en de Willemstraat. Het is een verzameling 'shops in een shop'. In totaal zitten er 14 ondernemers onder één dak, afkomstig uit Hengelo en Enschede. Daarmee is het pand zo goed als vol.

Bij de officiële opening overhandigde wethouder Elferink de sleutel aan Bert van de Biesebos, de voorzitter van de stichting die het pand namens de ondernemers huurt van eigenaar Jonge Poerink. Zelf runt Van de Biesebos de broodjeszaak annex lunchroom BroodNodig in The Upperside.

Pal naast de lunchroom zit bierspeciaalzaak Van Het Goede Leven, met een assortiment van maar liefst 600 biersoorten. Buurvrouw Jolanda Pasma van Plepz verkoopt spullen van 16 verschillende webshops.

Verder kunnen bezoekers er terecht voor modieuze kleding, schoenen, een verzorgingslijn voor mannen, allerhande design spullen en werk van glaskunstenares Marthy Rothe van atelier Hartglas uit Enschede. Binnenkort komt er ook nog een kapperszaak bij.

Wethouder Elferink zei 'ontzettend blij' te zijn met deze invulling van het pand. Hij noemde The Upperside een voorbeeld voor de rest van de binnenstad.

Foto: Frans Nikkels