Nieuws Actueel

USG People straalt op positieve beurs

Van onze redactie 30 oktober 2015

Image 5387800

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent hoger op 464,28 punten. De Amsterdamse hoofdindex stevent af op een maandwinst van zo'n 10 procent. De MidKap won 0,1 procent tot 693,02 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 0,4 procent. De DAX in Frankfurt koerst daarmee af op de beste beursmaand sinds 2009.

USG People voerde de MidKap aan met een winst van 6,5 procent. Het uitzendbedrijf heeft zijn omzet en winst vorig kwartaal opnieuw stevig opgevoerd en verwacht dat de positieve trend in het laatste kwartaal van 2015 aanhoudt.

Fugro

Fugro volgde met een plus van 1,6 procent. De bodemonderzoeker schrapt vanwege de verslechterde marktomstandigheden vijfhonderd banen. Volgens bestuursvoorzitter Paul van Riel heeft het bedrijf ondanks de lastige marktcondities wel goede voortgang geboekt en liggen de beoogde kostenbesparingen voor op schema. Vastgoedinvesteerder NSI, die zijn winstprognose verhoogde, kreeg er 1,5 procent bij.

Sterkste stijger in de AEX was telecomconcern KPN met een winst van 1,8 procent. Digitaal beveiliger Gemato stond onderaan met een verlies van 0,5 procent.

Bier

In Brussel klom AB InBev 1,7 procent. De biergigant is er afgelopen kwartaal net als concurrent Heineken (plus 0,7 procent) in geslaagd meer en ook duurder bier aan de man te brengen.

BNP Paribas steeg 3,5 procent in Parijs. De grootste bank van Frankrijk boekte in het derde kwartaal meer winst dan analisten hadden verwacht. De Britse concurrent Royal Bank of Scotland (RBS) deed het minder goed. De bank, die in handen is van de Britse overheid, zag de kwartaalwinst ruimschoots halveren en werd 0,9 procent lager gezet.

De euro was 1,0998 dollar waard, tegen 1,0969 dollar bij het Europese slot op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1 procent tot 45,58 dollar. Brentolie werd 0,9 procent goedkoper en kostte 48,38 dollar per vat.