Nieuws Actueel

UT is 6 miljoen euro kwijt aan lening voor Centre for Medical Imaging

Van onze redactie 12 februari 2015

In het CMI, een samenwerking van de universiteiten Enschede, Nijmegen en Groningen met fabrikant Siemens, zouden nieuwe MRI- en CT-scanapparaten worden beproefd. Er zouden ook patiënten naartoe gaan voor onderzoek.

Slechts één scanapparaatMaar het CMI is nog steeds niet echt van de grond gekomen en is ook niet op de UT, maar in het Medisch Spectrum Twente neergestreken, op zeer beperkte schaal met voorlopig maar één scanapparaat. Een van de oorzaken van het debacle was dat partijen zich verkeken op de strenge klinische eisen voor zo’n centrum.„Maar die 6 miljoen is geen verlies, maar een investering”, zegt Kees van Ast, lid van het college van bestuur. „Het geld is deels gebruikt voor de herinrichting van de ruimte. Het is waar dat we er op verliezen, ik denk zo’n 1,5 miljoen euro, maar we hebben nieuwe bestemmingen voor de ruimte gevonden waar we op den duur ook revenuen van verwachten.”

ParkeergarageDe eerste fase van The Gallery, waar een ruimte van 3.300 vierkante meter is heringericht, is nu voor 95 procent gevuld. Voor de volgende fase zijn nu plannen voor een herinrichting. „Maar we financieren dat niet zelf. We zoeken een onroerendgoedpartij die hierin wil investeren.” De UT verwacht dat The Gallery II onder meer verhuurd zal worden aan bedrijven die nu nog in het Bedrijfs Technologisch Centrum (BTC) aan de overkant van de straat zitten. Dat BTC moet plaats maken voor een parkeergarage.

Foto: Hollandse Hoogte