Nieuws Actueel

UT ontvangt subsidie voor internationaal project inkooponderwijs

Van onze redactie 22 september 2015

Universiteit Twente Ivo Kruger

De subsidie wordt mogelijk gemaakt door het Erasmus+-programma van de Europese Unie, dat onder andere internationale partnerschappen tussen onderwijsinstellingen stimuleert.

Internationale standaardDe behoefte naar hoogopgeleide inkopers stijgt omdat de inkoopfunctie voor bedrijven steeds belangrijker wordt. Het PERFECT-project werkt met de ontwikkeling van een Europees onderwijsprogramma toe naar een internationale standaard voor inkoopopleidingen. Studenten krijgen de mogelijkheid om de benodigde vaardigheden bij verschillende Europese universiteiten op te doen.

'UT heeft leidende positie in inkooponderwijs'De Universiteit Twente is de eerste Nederlandse universiteit die op zowel bachelor- als masterniveau inkoopopleidingen aanbiedt. Studenten worden getraind in strategische inkoop, inkoop in een internationale omgeving en leren onderhandelingstechnieken.

“Het project draagt bij aan onze leidende positie in inkooponderwijs en is belangrijk voor het aanzien van onze bedrijfskundeopleiding,” aldus initiatiefnemer en professor aan de UT Holger Schiele.

Brede internationale verspreidingOm de opgedane kennis binnen PERFECT breed te verspreiden wordt nauw samengewerkt met de internationale organisaties International Purchasing and Supply Education and Research Association (IPSERA) en International Federation of Purchasing and Supply Management (IFPSM).

Foto: Ivo Kruger