Nieuws Actueel

Utrecht Centraal heropend

Bram de Vrind 31 juli 2015

Utrecht centraal heropend 335

Reizigers en winkelend publiek krijgen flink meer bewegingsruimte op Utrecht Centraal. De verbouwing van de stationshal van het belangrijkste spoorknooppunt van Nederland is vrijdag een stap verder gekomen. Een nieuw deel van 12.000 vierkante meter wordt toegankelijk voor het publiek, meldde spoorbeheerder ProRail.

"Om 07.30 uur rollen we de rode loper uit voor de reiziger. Het feestelijke moment wordt vanaf 08.00 uur kracht bijgezet met muziek en verrassende acts." Ook de verbinding tussen de Utrechtse binnenstad en het Stadskantoor is vanaf vrijdag open. Iedereen kan weer in een rechte lijn vanuit de stationshal winkelcentrum Hoog Catharijne inlopen. De entree aan de Jaarbeurszijde komt tegenover de ingang van het Stadskantoor.

ServicewinkelIn de nieuwe servicewinkel kunnen reizigers vragen stellen aan medewerkers, zelf een reisadvies opzoeken en printen, tickets kopen en informatie vinden over actuele vertrektijden, omleidingen en vertragingen.

OverlastUtrecht Centraal is het grootste knooppunt van spoorwegen in Nederland. De verbouwing zorgt al geruime tijd voor veel overlast voor het publiek. Eind 2016 moet de renovatie van de stationshal helemaal klaar zijn.

Goedemorgen en welkom in de nieuwe hal van #Utrecht centraal! pic.twitter.com/7BFk1RppXX

— ProRail (@ProRail) 31 juli 2015

Het nieuwe Utrecht Centraal begint echt vorm te krijgen. pic.twitter.com/PAluNJ4P3h

— Erwin Bergervoet (@Erwie84) 31 juli 2015

Vanmorgen is het nieuwe deel van de stationshal van Utrecht Centraal geopend. Voor de reiziger meer comfort en ruimte pic.twitter.com/3TPCDIrPUV

— Treinenweb Redactie (@TreinenwebNLred) 31 juli 2015