Nieuws Actueel

Utrechters bestormen festivals met pasfotohokje

Van onze redactie 19 juli 2015

Image 5092874

Down the Rabbit Hole, Extrema Outdoor, Solar Festival, en misschien zelfs nog Lowlands, om maar even een paar festivals te noemen. Daar staan Stefan en Alexander deze zomer met hun Photobooth: een zelfgebouwd fotohokje waar je met de gekste attributen ouderwetse 'pasfoto's' kan maken. De DJ krijg je erbij cadeau. ,,Het gaat echt supergoed. We zijn in april pas begonnen en we feesten de hele zomer door," vertelt Stefan, die studeert aan de Hogeschool voor de Kunsten.

ToevalsduoDe twee mannen ontmoetten elkaar bij toeval op straat, als Alexander Stefan voorbij ziet rijden op een 'bakbrommer'. Zo één wou hij ook wel. Die had Stefan zelf gebouwd, maar hij wou er best nog een voor Alexander maken. ,,Alexander wou hem gebruiken om de door hem georganiseerde clubavonden te promoten. Toen zijn we gaan nadenken hoe we dat nog meer zouden kunnen doen. Foto's hebben een grote promotionele waarde, omdat je ook na het feest daar telkens het logo op kan terugzien," legt Stefan het ontstaan van het idee uit.

SelfiegeneratieMaar Alexander, die ook de bekende Utrechtse clubavonden Kranck organiseerde, had het wel een beetje gehad met die kant van de muziekwereld. Ze besloten daarom de festivalwereld te bestormen. Stefan: ,,We hebben te maken met de selfiegeneratie. Die maken een foto met hun telefoon, maar als die weg is, vergeet je hem ook zo weer. Met onze drie foto's heb je een fysieke herinnering, die hang je thuis op. Iemand zei me ooit dat hij helemaal geen foto's had op z'n kamer, behalve die van ons. Mensen ontwikkelen niet meer."Volg AD Utrechts Nieuwsblad ook op Facebook.