Nieuws Actueel

Bestuur UvA krijgt uitstel tot maandag

Van onze redactie 6 maart 2015

Image 4795886

Momenteel bezet een groep studenten al het Maagdenhuis, het bestuurspand van de UvA. Rethink UvA had al laten weten nieuwe bezettingen niet uit te sluiten.

Namens het bestuur van de UvA is vrijdagochtend een brief naar de docenten gestuurd waarin om geduld wordt verzocht. ,,Wij hebben meer tijd nodig voor een inhoudelijk en omvattend antwoord op de zorgen die er onder de docenten en studenten leven’’, aldus een woordvoerder van de universiteit. ,,Begin volgende week komen we met een reactie.’’

Wensen De docenten hebben drie eisen die ze direct ingewilligd willen zien en drie wensen voor de lange termijn. ,,Wij steunen de studenten in hun eisen en delen hun behoefte aan meer transparantie en democratie’’, aldus een van de docenten afgelopen woensdag tijdens een landelijke actiedag.

Het protest tegen het bestuur en beleid van de UvA begon drie weken geleden. Een groep studenten bezette toen het Bungehuis, ook een pand van de UvA. Toen dat na ruim een week door de politie werd ontruimd, drong een groep een dag later het Maagdenhuis binnen. Dat bestuursgebouw van de universiteit was eind jaren zestig ook het middelpunt van een studentenprotest. Ook toen waren de bezetters het niet eens met het beleid.

Het probleem op veel universiteiten is volgens de bezetters dat geld een te grote rol speelt bij veel beslissingen van universiteitsbesturen.