Nieuws Actueel

UWV vergeet werkzoekende

Rik Nizet 13 juli 2015

Werkzoekende computer middelgroot

Een vrouw heeft 1,5 week geleden een aantal uren opgesloten gezeten in een UWV-gebouw in Leeuwarden. Ze zat in de computerruimte voor werkzoekenden, maar werd over het hoofd gezien toen het pand gesloten werd aan het einde van de werkdag.

De vrouw wil een schadevergoeding van het UWV en heeft een advocaat in de arm genomen. "Het alarm is urenlang afgegaan. Ik heb hartklachten, ik stond helemaal te trillen toen er eindelijk een beveiliger kwam. Ik was compleet gestresst", stelt ze. "Ik voel me als een boef behandeld.''

ExcusesHet UWV betreurt het incident en wil de vrouw excuses aanbieden. "Maar dat gaat niet, want we hebben geen contactgegevens. Ze heeft ook geen klacht ingediend", meldt een woordvoerder. De vrouw zegt dat het UWV wel degelijk haar gegevens heeft.

Volgens de woordvoerder gaat het licht in de computerruimte uit als mensen er lange tijd niet bewegen en is de vrouw wellicht daardoor over het hoofd gezien. "We hebben de beveiligers op het hart gedrukt hier scherp op te letten."