Nieuws Actueel

V&D betaalt onder protest

Bram de Vrind 7 april 2015

Vd winkel groot

Warenhuisketen V&D heeft de volledige huur betaald voor zijn winkels in Sittard en Heerlen. Een woordvoerder van V&D bevestigde dinsdag berichtgeving hierover van RTL Z.

Het warenhuis sloot begin februari een overeenkomst met de meeste verhuurders over een fikse huurkorting. Met die pandeigenaren had V&D afgesproken om tijdelijk een lagere huurprijs te accepteren, om het warenhuis voor een faillissement te behoeden.

Een aantal verhuurders ging daarmee niet akkoord. Een van hen was Metroprop, eigenaar van de filialen in Heerlen, Sittard en Den Bosch. Hoewel er nog een bodemprocedure loopt over het huurgeschil, heeft het warenhuis de huur voor de Limburgse panden nu 'onder protest betaald', zei de woordvoerder.

Voor het filiaal in Den Bosch spande Metroprop een kort geding aan. In die zaak doet de rechter naar verwachting volgende week een uitspraak. Metroprop-directeur Jos van de Mortel zegt tegenover RTL Z nog wel te onderhandelen over een oplossing voor de Bossche vestiging. "Daarin heb ik echter weinig fiducie. Gezien de voorstellen lijkt V&D te vinden dat het de taak van de verhuurders is om het warenhuis te redden."

Eind vorige maand verloor V&D nog een kort geding tegen Mondia Investments, eigenaar van het V&D-filiaal in Hengelo. Ook deze pandeigenaar eiste betaling van de volle huurprijs. V&D tekende tegen die uitspraak hoger beroep aan.