Nieuws Actueel

V&D'er krijgt begeleidingsbudget van 3500 euro mee

Bram de Vrind 31 maart 2015

De leden van CNV Dienstenbond hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een sociaal plan voor V&D. Ook de collega-vakorganisaties hebben een positieve uitslag kunnen melden, aldus de vakbond dinsdag.

Lees ook:

De wilde feestjes van V&D-baas Marc LederGesloopt door durfkapitalistenAlles over problemen V&DV&D maar betalen, en Sun Capital is de lachende derdeZonder huurverlaging was V&D failliet

Hiermee is het nieuwe sociaal plan voor de vijftig medewerkers van het servicecentrum op het hoofdkantoor die hun baan verliezen een feit. De belangrijkste afspraken zijn volgens de bonden dat het sociaal plan voor heel V&D geldt en dat ook bij toekomstige reorganisaties medewerkers hierop kunnen terugvallen.

OntslagvergoedingHet akkoord voorziet in een volgens de bonden acceptabele ontslagvergoeding en een budget van 3500 euro per boventallige werknemer voor opleiding en begeleiding naar ander werk en een budget van 500 euro voor juridische bijstand.

Sociale zekerheidHet sociaal plan geldt tot 1 juli. Dat is afgesproken in verband met de wettelijke aanpassingen in het ontslagrecht en de sociale zekerheid met ingang van die datum. De afspraken zijn wat de vakbonden betreft wel richtinggevend voor een sociaal plan dat gaat gelden na 1 juli.

LoonsverlagingenHet akkoord betreft uitsluitend het sociaal plan. De onderhandelingen over de loonsverlaging die het warenhuisconcern wil doorvoeren voor al zijn werknemers, zitten op een dood spoor.

V&D-baas vraagt loonoffer, koopt miljoenenhuisMarc Leder, mede-oprichter van Sun Capital en V&D-eigenaar, wil het warenhuis van de ondergang redden door het inhouden van 5,8 procent van het salaris van zijn medewerkers. Ondertussen koopt Leder een nieuw huis van 20 miljoen euro in de Hamptons, Long Island bij New York.