Nieuws Actueel

V&D in hoger beroep

Lotte Grimberg 23 februari 2015

V&D gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter in Amsterdam over het gevraagde loonoffer. Dit liet de warenhuisketen maandag meteen na de uitspraak weten.

Lees ookV&D vangt botD-Day voor personeelKorting met terugwerkende kracht

Verlagen"V&D is ervan overtuigd dat gezien de huidige bedrijfs- en marktomstandigheden de voorgenomen loonmaatregelen noodzakelijk zijn. In deze nieuwe economie waarin ook het retaillandschap snel verandert, is het absoluut noodzakelijk dat we de loonkosten verlagen naar een niveau dat nu gebruikelijk is in de retailmarkt. Dit is nodig om te concurreren met de nieuwe spelers in de markt en waarmee we een toekomst kunnen bieden aan onze medewerkers'', aldus topman Don Roach in een verklaring.

OplossingV&D-directeur Sanne Oosterhoff (warenhuizen) zei dat het winkelbedrijf blijft streven naar een oplossing met behoud van werkgelegenheid. Als de kosten niet omlaag kunnen door de salarissen te verlagen, wordt gekeken naar andere scenario's. "Snijden in het personeelsbestand is als zodanig niet aan de orde, omdat ik een bepaalde bezettingsgraad nodig heb om de kwaliteit van de dienstverlening op peil te houden", zei hij.

VoorkeurOosterhoff wilde niet ingaan op de vraag of V&D nu wel de salarissen gaat korten van de niet-vakbondsleden. Dat is volgens hem nog niet aan de orde. Het concern wil eerst het vonnis goed bestuderen, zei hij. Hij voegde er wel aan toe dat het maken van een onderscheid tussen niet-leden en leden "niet onze voorkeur heeft".

Hoger beroepFNV-bestuurder Niels Suijker vindt het tekenend dat V&D kiest voor een hoger beroep. "Dat betekent dat het weer niet zal komen tot een fatsoenlijk gesprek. V&D laat hiermee zien dat het blijft vasthouden aan een eenzijdig dictaat.''

Volgens Suijker hebben FNV en CNV samen zo'n duizend leden onder het V&D-personeel.