Nieuws Actueel

V&D in onderhandeling over huurcontracten

Van onze redactie 2 februari 2015

V&D moet dinsdag voor de rechter verschijnen vanwege de huurvrije periode van vier maanden die het bedrijf onlangs aan zijn vastgoedeigenaren oplegde. IEF Capital, eigenaar van meerdere winkelgebouwen van V&D, heeft het concern voor de rechter gedaagd om ontruiming van de winkels te vorderen. Maar er lijkt nog een voorbehoud te zijn. Bij IEF blijft ,,de lijn open voor een nieuw voorstel van V&D'', liet het bedrijf afgelopen weekend weten. Maandag weigerde de onderneming commentaar te geven.

Juridische stappen Ook andere verhuurders dreigen met juridische stappen. Elizen Vastgoed heeft de warenhuisketen officieel aansprakelijk gesteld aangezien V&D heeft verzuimd om voor 1 februari de gebruikelijke huur te betalen.

De keten probeert met ingrijpende maatregelen de toekomst van het bedrijf veilig te stellen, maar ondervindt daarbij grote weerstand. De directie kondigde twee weken terug ook aan met ingang van deze maand de salarissen van de 5000 medewerkers met 5,8 procent te verlagen. De vakbonden stappen naar de rechter als V&D die plannen niet snel intrekt.

Sun Capital V&D, dat 63 warenhuizen heeft, is sinds 2010 eigendom van investeringsmaatschappij Sun Capital. Die is bereid 40 miljoen euro extra in de onderneming te investeren als andere betrokken partijen de gevraagde bijdrage leveren.