Nieuws Actueel

V&D komt met nieuw loonvoorstel

Caroline Spilt 17 maart 2015

Image 4811417

,Stel dat V&D het hoger beroep zou winnen, dan gaan ze het oude plan doorvoeren'', zegt FNV-bestuurder Niels Suijker. CNV-collega Martijn den Heijer vult aan: ,,V&D kan niet op twee paarden tegelijk gokken''. Vorige week zeiden de bonden nog dat ze weer met V&D om de tafel wilden als de leiding van het warenhuisconcern de winkelvloer op zou gaan om de verstoorde verhoudingen met het personeel te herstellen.

Loonoffer V&D heeft inmiddels aangegeven dat het dat ook gaat doen. Maar daarbij zei het concern ook dat de noodzaak van het loonoffer blijft staan. ,,Er blijft dus sprake van een dictaat van V&D, waar we alleen maar ja tegen mogen zeggen'', klaagt FNV'er Suijker.

Vorige maand verbood de rechter V&D nog eenzijdig een korting door te voeren op de lonen van de medewerkers. De datum waarop de beroepszaak plaatsvindt, staat nog niet vast. De advocaat van de bonden heeft al wel het verzoek gekregen om aan te geven wanneer hij wel en niet kan. Suijker rekent erop dat de zaak in mei of juni voor zal komen.

50 ontslagen Beide partijen blijven wel in gesprek over het sociaal plan voor 50 medewerkers die ontslagen worden op het servicecentrum op het hoofdkantoor van V&D in Amsterdam. Bij deze onderhandelingen wordt dinsdagavond al een doorbraak verwacht.

Bij V&D was dinsdagmorgen op korte termijn niemand bereikbaar voor commentaar.